Ga naar content
Blog

Geen kind langs de kant

De afgelopen weken zat ik, net als veel mensen wereldwijd, met bewondering te kijken naar de Olympische sporters. Jonge mensen die alles op alles zetten om het beste uit zichzelf te halen. Wat geweldig als je zoveel talent, discipline en doorzettingsvermogen hebt om aan de Olympische Spelen deel te nemen. En natuurlijk voelde ik ook trots toen ik Nederlandse sporters op het erepodium zag staan met een bronzen, zilveren of gouden plak. Geweldig!

Gezond

Dat sporten gezond is weet iedereen. Het is goed voor je lijf én geest. En sporten in een team zorgt voor onderlinge verbondenheid. Maar voor veel mensen is sporten niet vanzelfsprekend. Dan heb ik het uiteraard niet over sporten op Olympisch niveau, maar gewoon één of twee keer per week lekker voetballen, zwemmen of badmintonnen.

Het raakt mij als kinderen en jongeren in onze stad niet mee kunnen doen. Vaak is armoede een reden om niet te kunnen sporten. Het lukt ouders niet om een lidmaatschap van een sportvereniging te betalen en de sportschoenen en -kleding die er bij horen.

Kinderrecht

Gezond leven is een kinderrecht. Voldoende beweging hoort daarbij. We zijn dan ook blij met de vele mooie initiatieven die er al zijn in onze stad, ook voor mensen met weinig budget. Maar we zien ook dat er nog steeds kinderen aan de zijlijn staan. We hebben hierover al gesprekken gehad met verschillende belangengroepen en willen de komende maanden kijken hoe wij deze kinderen en hun ouders beter kunnen steunen. Ons motto daarbij: niemand langs de kant.

Laat van je horen

Heb jij ideeën? Wil je graag sporten, maar kan het niet? Laat het ons weten…

13 augustus 2024